zaterdag 13 december 2014

Mannendouchen

Veel vrouwelijke lezers smeken mij dagelijks om te vertellen hoe het is om gezamenlijk te douchen. Veel van jullie kennen dit fenomeen blijkbaar niet, simpelweg omdat jullie niet aan een (team)sport doen, hockeyen of geen twee mannen in huis hebben waarmee jullie kunnen badderen. Mij wordt gevraagd wat mannen nu zoal samen na het sporten doen onder de douche, wanneer de adrenaline en het testosteron nog door het lichaam giert. Welnu dames. Mannendouchen:

J: "Krijgers, wat een uitstekende wedstrijd. goede inzet, mooie aanvallen, en erg gedisciplineerd verdedigd. Wat een pot. Netjes zeg. Leve ons!".
T: " Ja! Hulde aan onszelf. Hey, heb jij ook de nieuwste shampoo van Dove? Lekker is hij he? Als je hem 's ochtends bij het douchten gebruikt, ruik je hem gewoon de hele dag door."
R: "Dove? Ik zweer al jaren bij deze. Nivea for men. Die is veel, veel lekkerder dan die van Dove. Dove klinkt ook zo vrouwelijk. Je lijkt wel een wijf met je Dove."
J: "Moet jij zeggen met je gele sponsje. Wie gebruikt er nou een sponsje tijdens het douchen?"
R: "Hoe was jij je dan? Beetje met je handen het zeep van je benen af wrijven. Weet je hoeveel viezigheid er niet achter blijft als je geen washandje gebruikt. Eigenlijk is het supergoor als je je niet met een washandje wast. Smeerlap!"
S: "Jongens, de lekkerste zeep is toch die van Olivella hoor. Die geeft een speciaal tintelend gevoel, waar je hem ook smeert. Oh, en gemaakt van olijfolie. Dat is supergoed voor je huid. Heerlijk. Kijk zo doe je dat. Wie wil hem ook proberen?"
J: "Nee dank je, ik heb hem zelf. Kijk maar. Ik zie trouwens wel dat je een beetje bent afgevallen. Nog druk aan het opdrukken?".
S:"Jazeker. Elke ochtend pak ik een paar sit ups en een paar push ups. Betaalt zich redelijk uit, want ik was redelijk fatsig aan het worden."
J: "Klopt ja. Maar daar is nog weinig van te zien hoor. Werkt goed blijkbaar."
T: "En genoeg slapen en drinken is ook heel belangrijk he. Vooral drinken wordt nog wel eens onderschat.Gaan jullie vanavond trouwens nog wat doen?"
R; "Mwah. Ik denk dat de herhaling van The Voice op zal staan. Gezellig een avondje op de bank hangen is ook wel eens lekker".

Tot zover. Er gebeurt niets spannends onder de mannendouche. Uiteraard wordt eerst de wedstrijd of de training besproken. Wat ging er goed, waar ging het fout en hoe goed was de scheidsrechter. Bij een overwinning wordt na de nodige "huplakees", "losers" en "zij doen ook hun best" het "we are the champions"  of "I'm too sexy for my shirt" ingezet. Bij een nederlaag is het stil in de kleedkamer en krijgt de scheidsrechter er van langs.

Daarna de schoentjes onder de kraan. Want daar zit natuurlijk modder en gras aan. Behalve als je op kunstgras hebt gespeeld. Want dan zijn je Copaatjes nog schoon. Omdat de kunstgrasdiscussie een hele boeiende is, behandel ik die een andere keer. Kunstgras is namelijk ruk, maar heeft wel zijn voordelen. Maar waar was ik? Oh ja, Voetbalschoenen onder de kraan.

Daarna ontbloten we onze goddelijke bovenlijven. Wanneer wij mannen onze nat bezwete shirtjes uitdoen, daalt de PH waarde in de kleedkamer snel. Samen met de geur van madeliefjes, lijkt ook alle zuurstof uit de kleedkamer te verdwijnen. Maar wij schamen ons hier niet voor. Wij mannen zijn er trots op. Hier is gewerkt, hier is gevochten, zoals wij dat vroeger ook deden, toen we de dino's hebben uitgeroeid met onze speren. Daarbij, mannenzweet roept een oeroud instinct in onszelf op, welke de Vikingen hun meedogenloze imago heeft opgeleverd. De behoefte om lekker een biertje te drinken. Zweet is dus goed.
Maar voor het zover is eerst netjes de vieze kleren in de tas. Shirt binnenstebuiten, sokken niet op een propje aub en broekjes netjes opvouwen. En dan wachten tot een van de 3 douches vrij komt. Poedeltjenaakt en in de kou.


Dames, velen van jullie zullen dit stuk geopend hebben in de hoop spannende verhalen over mannen die elkaar onder de douche knuffelen te lezen. Natuurlijk gebeurt dit regelmatig, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit geen wekelijks herhalend tafereel is. Wel helpen we elkaar bijvoorbeeld met inzepen want er zijn veel plekjes lastig om te boenen. Je bent niet voor niets een team. Maar ons zeepje valt eigenlijk nooit dermate ongelukkig, dat we deze sensueel op onze knieën zittend weer op moeten pakken. En onze strakke, afgetrainde kontjes, die wassen we lekker zelf.

Ik begrijp dat jullie teleurgesteld en niet veel wijzer zijn. Wij mannen zingen, wassen en drinken onder de douche. En we bespreken tamelijk normale dingen. Daar blijft het bij. Wel ben ik bovengemiddeld geïnteresseerd hoe jullie samen douchen. Als je hockeyt kun je dit niet delen, omdat je na de wedstrijd niet doucht. Dat is heel vies! Iedereen die wel aan een teamsport doet, voel je vrij je verhaal hieronder te plaatsen. Helaas voor de vrouwenfantasie geen spannende doucheverhalen. Gelukkig zijn er nog wel weekendjes weg. Deze verhalen zullen je stijl achterover doen slaan. Maar daarover later meer.

PS. Voor de heerlijke zeep van Olivella, check www.olivella.nl

12 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja die zal jij vast kennen ja....
  Kimberly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ps Sander je schrijft:

   Daar word ik vrolijk van. Gelukkig is er nog het broeikaseffect en warmt de aarde behoorlijk op. Dat werd tijd ook. Zelf probeer ik een steentje bij te dragen aan dit prachtige effect door goed lang te douchen, de verwarming hoog te stoken en exra vaak met de auto op pad te gaan. Het zou helpen als meer mensen mijn initiatief zouden volgen.

   En je schrijft:

   Save water shower together!!!


   Of heb jij een andere manier in gedachten dat ik en Annelieke lekker warm blijven?

   Want ja... het samen douchen zal de wereldwijde opwarming niet veel goeds doen Sander.


   Verwijderen
 4. Samen douchen bespaart toch veel water? Dus hoef je minder water op te warmen, kost het minder energie en levert het minder uitstoot op. Dat is positief! Tenminste, in mijn ogen. En dat de temperatuur stijgt is ook positief. Waarheid is dat ik mij hier best wel een beetje zorgen om maak. We kunnen echt niet zo doorgaan onze wereld te vervuilen. Op een dag is het dan over en sluiten. En daar zitten mijn kleinkleinerkleinstkinderen niet op te wachten. Zou ook zonde zijn. Aan de andere kant, we stellen niet zo heel veel voor op de immense tijdslijn van onze planeet. 4,5 miljard jaartjes oud, waarop de mensheid maar een minuscuul stipje vormt... Oftewel, als wij uitgestorven zijn, zal de wereld waarschijnlijk nog eens miljarden jaren bestaan. Eigenlijk niet te bevatten. Tot die tijd dat onze aarde vergaat helpt het dan wel om samen te douchen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh Sander je begint zo prachtig en dan eindig je met "samen douchen" met ook nog eens vier nee zelfs vijf puntjes erachter...
  Aan de andere kant: Annelieke is net bij me op bezoek en roept nonchalant:" nou doe niet zo preuts 'Kim' dan douchen toch voortaan lekker met z'n drieën, Jij ik en Sander tussen ons in" "Sander is een keurige jongen en als hij naakt tussen onze blonde haren in staat en onze super strakke hockey lijven ziet met idem kontjes die steeds per abuis subtiel langs het midden van z'n lijf gaat weet Sander zich echt te beheersen hoor!' ' het gaat hem waterbesparing!'

  Sander is dat zo? Want ja zo besparen we lekker veel water wat voor onze kleinkleinerkleinstkinderen in de toekomst natuurlijk een super intens en diep diep bevredigend resultaat zal zijn. En ik lees dat jij Sander hier ook naar verlangt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. HoHoho. Ik denk dat je me toch enigszins verkeerd begrijpt Kim. Het gaat mij inderdaad om de waterbesparing en onze planeet. Of ik dan een bijdrage kan leveren door met 2 blonde dames of met 6 turkse mannen onder de douche sta maakt natuurlijk niet uit. De suggestie dat het mij om vrouwen zonder kleren of in bikini gaat, leg ik geheel naast mij neer, want dat is niet mijn punt. Wel belangrijk is het om over allerlei mogelijkheden na te blijven denken en creatief te zijn. Bijvoorbeeld, wat kan is de boiler 3 graadjes lager instellen, zodat het water veel minder warm naar de douchekop toe gaat. Dit scheelt ook uitstoot.
  Al met al zijn er heel veel opties waarmee we de wereld kunnen een klein beetje langzamer laten opwarmen.... Echt top dat jij en Annelieke zo meedenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. San weet je het zeker... we zijn wel naakt he....
  misschien moet je je even temperaturen in dat je weet wel van je ....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb namelijk weddenschap met Annelieke afgesloten dat je koorts hebt.... San stel me niet teleur dat hebben jij en ik vroeger ook nooit gedaan toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie woorden. Ik ben vereerd. Mensen teleurstellen is een zwakte van me. Ik kan dat niet goed...... Ik hoop wel dat jullie samen nog mooie avonturen beleven. Zou leuk zijn om binnenkort weer eens ouderwets een kopje koffie te drinken. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen